Zelf havermout masker maken bij een vochtarme huid

Havermout heeft vele gezonde eigenschappen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de gemiddelde Nederlandse keuken. Ook in de badkamer doet havermout steeds vaker haar intrede. Havermout kan de droge, jeukende huid tot rust brengen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is dit in het badwater strooien. Of je doet de havermout in een washandje, even natmaken, goed uitknijpen en op je lichaam aanbrengen. Even laten intrekken en opdrogen, niet afspoelen.

De vetten uit havermout versterken namelijk de huid en zorgen ervoor dat je huid minder vocht verliest. Bovendien zorgen de vezels in havermout ervoor dat de huid vocht aan kant trekken en ook vast weet te houden. Wil je alleen je gezicht behandelen? Ga dan voor een zelfgemaakte havermout masker met jojobaolie en honing.

Ingrediënten voor zelfgemaakte havermout masker:

  • 1 eetlepel fijngemalen havermout
  • 1 eetlepel jojobaolie
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze voor zelfgemaakte havermout masker:

Mix alle ingrediënten in een bakje en roer het door elkaar met een vork. Breng vervolgens een dikke laag aan op de gereinigde huid van je gezicht. Laat het 15 minuutjes zijn werk doen en haal het er daarna af met lauw water. Verzorg je huid nog met een paar druppels Rio Rosa Mosqueta Antioxidant Facial Oil en je gezicht straalt weer!

havermoutmasker-voorjehuid-RioRosa
Andere interessante blogs
guacamole-avocadodip
Over natuurlijke ingrediënten
Shop Block
Over natuurlijke ingrediënten
Rozenbottelthee-voorjeweerstand-RioRosaMosqueta
Over natuurlijke ingrediënten
handcreme-aanbrengen-RioRosa
Over natuurlijke ingrediënten