Dingen die je nog niet weet over je mascara

Oké dit wist je vast niet. Heel veel vrouwen gebruiken mascara om hun ogen meer te doen laten spreken. Hoe voller hoe beter, toch? Onze redactie is ook fan van de mascara. Iets waar we geen dag zonder kunnen. Bij de vraag of en hoe vaak wij onze mascara vervangen is ons antwoord; "Ehm zodra hij op is". Dit betekent in ons geval dat we ongeveer een half jaar met een mascara doen. Sommigen nog zelfs wel langer.

Maar wat blijkt; Mascara is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je wimpers. Het kwastje van de mascara komt dagelijks in contact met stofjes, bacteriën en ander microben. Die stop je elke keer terug in de houder van de mascara. Om hem vervolgens de volgende keer weer op je wimpers te doen. Ondanks dat er bewaarmiddelen aan toegevoegd worden om je favoriete mascara te beschermen tegen schimmels en bacteriën.

En wat dacht je van die momenten dat je geen zin hebt om je make-up er af te halen? Je oude mascara blijft zitten, waar je misschien de volgende dag weer een nieuwe laag opdoet. Uit onderzoek blijkt het zelfs voor te komen dat vrouwen hun mascara wel drie dagen laten zitten!

Mascara RioRosaMosqueta

TIPS BIJ HET GEBRUIK VAN JE MASCARA

Elke mascara heeft een houdbaarheidsdatum van ongeveer 3 maanden.

  • Tip 1: Bewaar je de mascara in de koelkast dan verleng je de houdbaarheid met een paar weken. Want die microben krijgen in de koude koelkast veel minder kans om te groeien.
  • Tip 2: Haal elke avond de make-up van je gezicht en zeker de mascara van je wimpers. Want de restjes mascara wil je ook niet achterlaten op de tere huid onder je ogen. Dit kun je doen met een milde cleanser zonder parfum.
  • Tip 3: Vind je het lastig om bijvoorbeeld je waterproof mascara er goed af te krijgen. Gebruik dan een paar druppels rozenbottelolie op een wattenschijfje. Verzorg je meteen de haartjes van je wimpers.
  • Tip 4: Wil je testen met een nieuw merk? Laat jezelf nooit verleiden om in de winkel een tester te gebruiken. Je wilt niet weten wat daar allemaal in is gaan zitten!

Mocht je dit een interessant artikel vinden? Vergeet dan niet om hem te delen via social media!


Andere interessante blogs
diy-Lippenbalsem-Grapefruit-RioRosaMosqueta
Gezichtsmaskers & Scrubs
AVOCADO_BLOG_RioRosaMosqueta
Over natuurlijke ingrediënten
tomatenvoorjehuid-RioRosaMosqueta
Over natuurlijke ingrediënten