Droge handen verdienen extra zorg en aandacht

Droge en schrale handen is echt iets waar je in de winter vaker last van kunt krijgen. De temperatuurverschillen van binnen naar buiten zijn soms groot. Dit geldt ook voor de luchtvochtigheid. Hoe droger de lucht, hoe meer er vocht uit je huid wordt onttrokken. In de wintermaanden worden huizen minder gelucht en de verwarming staat aan, zodat het binnen lekker behaaglijk is. Die grote verschillen qua temperatuur en luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je huid uit balans raakt.

En als je dan bedenkt dat we gemiddeld 8-9 x per dag onze handen wassen, zal dat zeker niet helpen. Want door het gebruik van water en vooral (geparfumeerde) zeep, drogen je handen nog verder uit. Door het vele wassen krijgt je huid daarnaast niet de tijd om te herstellen van de vorige wasbeurt.

Hoe zorg je er dan voor dat je handen beschermd worden?
handcreme-aanbrengen-RioRosa

Tips bij de verzorging van droge handen

  1. Zorg binnen voor een goede luchtvochtigheid. Dit kan door het gebruik van een luchtbevochtiger of door simpelweg een bakje met water op de radiator te plaatsen.
  2. Zorg voor een fijne en verzorgende (en niet vette) natuurlijke handcrème in je handtas, zoals de Rio Rosa Mosqueta Handcrème. Zo heb je die altijd bij de hand. Gebruik deze elke keer nadat jij je handen hebt gewassen.
  3. Naast het verzorgen van je handen na elke wasbeurt, kun je 's avonds voordat je naar bed gaat de huid van je handen extra verzorgen met een rijke voedende Body Butter. Die werkt dan als een handmasker.

Waarom kies je voor een handcrème met natuurlijke ingrediënten

Veel mensen zijn niet gewend aan het gebruik van een handcrème. Handcrèmes voelen vaak onnodig lang vet aan. Dat is niet prettig wanneer je werk doet waarbij je handen belangrijk zijn. Niets zo vervelend wanneer je glibbert over je toetsenbord. Toch hoort die extra verzorging eigenlijk wel in je verzorgingsritueel in de winter.

Let bij de aanschaf van een handcrème op de ingrediënten die hierin verwerkt worden. Wanneer je kiest voor een alledaagse crème, zitten hier nog wel eens stoffen in die je huid verder kunnen uitdrogen. Geregeld zijn dat crèmes waaraan (synthetische) parfum of paraffine is toegevoegd. Die stoffen zorgen er helaas niet voor dat je huid het vocht vasthoudt. Terwijl dat juist wel is wat je wilt. Je kunt daarom beter een handcrème gebruiken die 100% natuurlijke ingrediënten bevatten zoals: babassu olie, sacha inchi olie en shea boter. Deze oliën en boter hebben een gunstige invloed op de vochthuishouding van je huid. Het bevat hydraterende en beschermende eigenschappen (antioxidanten en omega vetzuren). Zonder dat ze vettig aanvoelen en super snel intrekken. Waardoor je snel weer verder kunt met de werkzaamheden die je bezighielden.

Naar de Rio Rosa Mosqueta handcrème (van €8,45 voor €5,95) »


Andere interessante blogs