Eten om je gezicht te voeden

De natuur zit vol met geweldige botanische stoffen die uitstekend geschikt zijn voor je huid, van Aloe Vera tot Shea Boter! Wist je dat sommige van deze speciale ingrediënten zelfs in de groente- en fruitafdeling bij je lokale supermarkt kunnen worden gevonden? Hierbij een overzicht van onze favoriete voedingsmiddelen die wonderen voor jouw huid kunnen verrichten.

Avocado

Een favoriet van gezonde voeding bloggers over de hele wereld, de avocado! Hoewel het erg lekker kan zijn op toast en er geweldig uitziet op Instagram foto's, houden we er juist van vanwege haar huidverzorgingsvoordelen. Avocado is een belangrijk ingrediënt in onze Gezichtsreiniger en Scrub, omdat het vol zit met huidversterkende voedingsstoffen die helpen om de huid te verjongen. Het is rijk aan essentiële vetzuren omega 3 en antioxidanten die helpen om te repareren, en het heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen die de droge huid kalmeren. Het bevat ook veel vitaminen, waaronder A, D en E, die helpen bij het hydrateren van droge, verouderende huid.

AVOCADO_BLOG_RioRosaMosqueta

Cranberry - Veenbes

Cranberry ken je wellicht als sap of in jam. Maar wij houden van de geweldige antioxidant eigenschappen. Cranberryzaadolie zit in onze Antioxidant Facial Oil als onderdeel van onze unieke Cityshield® formule, die de huid beschermt tegen de effecten van vervuiling en de huid. De olie van cranberry zaden bevat hoge niveaus essentiële vetzuren, antioxidanten en fytosterolen, waardoor het effectief is in het bestrijden van vrije radicalen schade. Het is een zeer effectieve moisturizer en kan helpen om de elasticiteit van de huid te verbeteren, collageen te verhogen en tekenen van veroudering te verminderen.

Grapefruit

Grapefruit geeft onze Body Butter en Handcrème een verfrissende, zomerse geur, maar de huidvoordelen eindigen er niet. De olie geperst uit de grapefruitschil is rijk aan vitamine C en antioxidanten die helpen om vrije radicalen te neutraliseren. Wanneer het op je huid wordt toegepast, geeft het een verfrissende sensatie, waardoor je huid er weer stralend uitziet. Het kan zelfs helpen om het uiterlijk van cellulitis te verbeteren!

Kokosnoot

Kokosolie kent vele toepassingen, van koken tot huidverzorging. We hebben dit bijzondere ingrediënt opgenomen in onze Dag & Nachtcrème en Intensive Nachtverzorging omdat het zo effectief is om daarmee de huid te hydrateren! Het bestaat uit verzadigde vetten en triglyceriden die helpen om je huid te voeden en uitdroging te voorkomen. Het heeft ook een zeer hoge vitamine E-inhoud die essentieel is voor het repareren van de huid. Het werkt goed alleen in de crème, maar is zelfs effectiever in combinatie met onze Chileense rozenbottel olie.

Andere interessante blogs