Hoe en hoe vaak maak jij je make-up borstels schoon

Wist je dat je je make-up borstels minstens één keer per week moet schoonmaken? Toch zullen er sommigen van jullie zijn die dit nog nooit hebben schoongemaakt!

Het reinigen van je borstels en kwasten is essentieel om bacteriën op afstand te houden. Doe je dit niet, dan kan dit leiden tot puistjes en andere huidproblemen.

Plus, wil je echt make-up aanbrengen met een kwast die is aangekoekt met restjes van diverse poeders, concealers en andere grondstoffen?

make-up-borstel-schoonmaken

STAP VOOR STAP JE PENSELEN REINIGEN ZONDER ZE TE BESCHADIGEN

  1. Stap 1: Vul een schone gootsteen of wasbak met warm (niet heet) water en plaats de borstels erin. Reiniging van je borstels in heet water kunnen ervoor zorgen dat de lijm die de borstelharen op hun plaats houdt smelt, waardoor de borstelharen uitvallen.
  2. Stap 2: Knijp wat zachte zeep of natuurlijke shampoo in de palm van je hand. Met de andere hand, zwier je de haren van een van jouw borstels zachtjes in de shampoo of zeep in een cirkelvormige beweging. Je zou moeten zien dat de make-up begint los te laten door de borstelharen op te tillen.
  3. Stap 3: Spoel de borstel in de kom met schoon water.

Herhaal stap 1 - 3 totdat jouw penseel zonder make-up en volledig schoon is. Geef je schone borstel tot slot een laatste spoeling onder warm stromend water. Laat het plat drogen, bij voorkeur met de borstelharen die over de rand van een oppervlak hangen, zodat ze aan de lucht worden blootgesteld. Gebruik NOOIT een föhn of radiator om ze te drogen, want de haren kunnen uitvallen of verbranden!

Voila! Als ze droog zijn, heb je een set zachte, schone make-up borstels die zo goed als nieuw aanvoelen. Zorg ervoor dat je dit één keer per week doet om te voorkomen dat je de volgende keer een 'diepe reiniging' moet doen of de borsteltjes kunt weggooien!