De zichtbare verschijnselen van huidveroudering door luchtvervuiling

Dat de zon verantwoordelijk is voor een groot deel van de zichtbare gezichtsveroudering is alom bekend. 80% van de rimpels en verminderde huidelasticiteit wordt door de UV-straling veroorzaakt evenals pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. De noodzaak van een goede zonbescherming wordt door veel huidprofessionals benadrukt. De kreet: Een bruine huid is een beschadigde huid! Klopt echt. Vooral de zonbeschadiging op jonge leeftijd zorgt voor problemen later. Zaken als het voedingspatroon, roken, ziekte en stress hebben ook veel effect op huidveroudering. Door juiste zonnebrandcrèmes voorkom je niet alleen huidveroudering maar verlaag je ook het risico op huidziektes.

Luchtvervuiling een grote factor die bijdraagt tot huidproblemen

Vooral fijnstof en andere schadelijke stoffen in de atmosfeer zorgen voor problemen. Huidproblemen zoals pigmentvlekken, een doffe huid, rimpels en huidverslapping zijn voortekenen van huidveroudering. Hoe hoger de concentratie schadelijke stoffen hoe meer ouderdomsvlekken en huidveroudering. Fijnstof bestaat hoofdzakelijk uit koolstofdeeltjes en deze hechten zich met de organische koolwaterstoffen die de huid beïnvloeden*. Het gebruik van antioxidanten kan dit tegengaan en het gebruik van antioxidanten wordt dan ook sterk aanbevolen. Er zijn al huidverzorgende crèmes met moleculen die deze luchtvervuilingsstoffen kunnen bestrijden. Bijvoorbeeld het gebruik van vitamine C en natuurlijke oliën die hoge concentraties antioxidanten bevatten.

Antipullutioncomplex-CityShield-RioRosaMosqueta-Antioxidant-VitamineC

Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor huidveroudering

De afvalproducten die vrijkomen bij de verbranding van zuurstof noemt men vrije radicalen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor huidveroudering. Antioxidanten in je huid zorgen ervoor dat de vrije radicalen minder kans krijgen schade aan te richten. Er zijn van nature ook antioxidanten in de huid aanwezig maar dit is niet voldoende om alle vrije radicalen weg te vangen. Vooral als je niet een al te gezonde levensstijl hebt, rookt en veel in de zon vertoeft. Voeding bevat ook antioxidanten en zoals boven reeds vermeld richten steeds meer cosmeticaproducenten zich op antioxidanten in hun producten.

Krachtige antioxidanten zijn o.a. vitamine C en essentiële vetzuren

Antioxidantrijke oliën zijn rozenbottelolie, cranberry-olie, arganolie, druivenpit olie en notenolie zoals die van de macadamianoot. De producten moeten wel getest zijn op werkzaamheid, puurheid en veiligheid.

In de toekomst zullen veel huidverzorgingsproducten gericht zijn op huidweerstand om de schadelijke invloeden van buitenaf te verminderen. Effecten zoals luchtvervuiling en andere schadelijke effecten zullen preventief moeten worden aangepakt. Daarom als je huidverzorgingsproduct kiest let dan op de ingrediënten die je huid kunnen beschermen tegen deze schadelijke effecten die pas op latere leeftijd tot uiting komen. De techniek gaat steeds verder en er zijn al speciale anti-pollutioncomplexen zoals Cityshield®, een uniek anti-pollution complex die de strijd aangaat met de schadelijke effecten van luchtvervuiling.

Dus kies je voor een huidverzorgingsproduct kijk dan of hij aan de eisen die je er aan stelt kan voldoen. Want preventie is de beste remedie en het behoud van een mooie jeugdige huid!

* bron: Journal of Investigative Dermatology

Antioxidant Facial Oil met Cityshield® anti-pollution complex bij huidveroudering door luchtvervuiling

Antioxidant Facial Oil met Cityshield® anti-pollution complex

Cityshield® is een speciaal geformuleerd anti-pollution complex. Het bestaat uit drie rijke oliën met elk unieke kwaliteiten om de schadelijke effecten van het stadsleven tegen te gaan. Een hydraterend en verzachtend bestanddeel uit kokosolie zorgt daarnaast voor de lichte textuur van de olie en geeft je huid een elegant zacht gevoel.

  • SACHA INCHI OLIE; Rijk aan antioxidanten zoals vitamine C en E en carotenoïden die de huid beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve schade.
  • ROZENBOTTELOLIE; Een bewezen, natuurlijke moisturizer om littekens te vervagen, striae te verminderen en tekenen van veroudering tegen te gaan.
  • CRANBERRY OLIE; Super-absorberende, hydraterende, antioxidant-rijke olie die de huid beschermt tegen luchtvervuiling en schadelijke effecten van het weer.

Onze Rio Rosa Mosqueta anti-pollution gezichtsolie heeft een lichte textuur, waardoor het snel intrekt en heeft een heerlijke, natuurlijke geur door de essentiële oliën lavendel en rozengeranium. Tevens bevat het Argan olie, bekend als het ´Marokkaanse goud´ dankzij de huidverjongende eigenschappen, en druivenpit olie om de huid te voeden en zacht en soepel te maken. Vitamine A is toegevoegd vanwege de anti-aging eigenschappen.


Andere interessante blogs