Zomerse koude avocadosoep (vegan)

Toen we niet wisten wat we moesten doen met de twee rijpe avocado’s op de fruitschaal bracht het (prachtige) kookboek van The Green Kitchen Travels uitkomst. Het inspireerde ons om er een vegan soepje te maken. We pasten het originele recept een beetje aan. Zomerse koude avocadosoep. Lekker romig en voedzaam lunchsoepje of voorafje.

De avocado is een natuurlijk ingrediënt dat we ook gebruiken in twee van onze producten: De Rio Rosa Mosqueta Gezichtsreiniger en GezichtsScrub.

Avocado’s zijn echte vitamine bommetjes en bevatten ook veel mineralen. Ook zijn ze een bron van gezonde vetten zoals omega 3, 6 en 9. Wat ook bijzonder is dat deze vruchten veel vitamine D bevatten. Kortom genoeg gezonde redenen om deze zomerse koude avocadosoep te proberen.

Zomerse koude avocadosoep - Rio Rosa Mosqueta

Ingrediënten voor zomerse koude avocadosoep (3 a 4 personen):

  • 250 ml amandelyoghurt
  • 2 rijpe avocado’s
  • 250 ml water
  • 1 kleine rode ui
  • paar takjes dille
  • (en wat gedroogde) rasp van een biologische citroen
  • 5 eetlepels citroensap eetlepel
  • verse koriander
  • verse peper
  • flinke snuf Keltisch zeezout
  • handje pompoenpitten
  • enkele druppels goede olijfolie
  • eetbare bloemen (optioneel)


Bereiding van zomerse koude avocadosoep:

Doe 250 ml amandelyoghurt in een maatbeker. Halveer de avocado’s en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan de yoghurt samen met de citroensap en rasp. Pel de ui en snijd deze door midden. Snijd een helft in stukjes en doe deze ook in de maatbeker samen met de koriander, dille, peper en het zout. Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg dan 250 ml water toe en meng het geheel weer door elkaar. Maak af op smaak met eventueel wat extra zout, dille, koriander, citroen en/of peper. Zet de maatbeker dan in de koelkast tot serveren.

Rooster het handje pompoenpitten in een droge koekenpan. Snipper de andere helft van de ui zeer fijn. Giet de soep in kommen. Garneer met de gesnipperde ui, pompoenpitten, koriander en dille. Als laatste druppel je er wat olijfolie over. Eet smakelijk!

Dit recept is samen met Simplify Your Life ontwikkeld.

Andere interessante blogs