5 Tips voor een voorjaarsschoonmaak van je huid

5 Lentetips voor je huid - Rio Rosa Mosqueta

Ondanks dat er nog koude dagen zijn is er met de lente een nieuw seizoen aangebroken.
Een nieuw seizoen, betekent een nieuw huidverzorgingsregime.
Factoren zoals temperatuur, UV-stralen, voedingsstoffen, centrale verwarming en milieuvervuiling kunnen van seizoen tot seizoen verschillen,
dus het is belangrijk dat we onze huidverzorgingsroutines daarvoor aanpassen.

 

Hier zijn 5 tips om je deze lente een stralende huid te geven:

1. Exfoliëren

De combinatie van koude winterlucht en harde centrale verwarming kan ervoor zorgen dat onze huid uitgedroogd raakt en er dof uitziet. Verwijder één of twee keer per week de dode huidcellen met een natuurlijke exfoliator zoals goudbruin bamboepoeder of bruine suiker en honing om de nieuwe huidcellen eronder zichtbaar te maken.

Voor een diep voedende behandeling, breng 1-2 druppels pure rozenbottelzaadolie aan op de gereinigde huid onder je dagelijkse vochtinbrengende crème om een ​​gezonde celregeneratie te bevorderen en om die stralende lentegloed te krijgen.

2. Hydrateren

Naarmate de dagen warmer worden en centrale verwarming verleden tijd is, wil je misschien je dikkere crèmes inruilen voor iets lichters. Gezichtsoliën, zoals een antioxidant olie, zijn vaak licht van gewicht en kunnen alleen of onder een vochtinbrengende crème worden gedragen. Kies mengsels met essentiële oliën zoals lavendel, geranium of kamille voor een verfrissende, opbeurende geur en herstellende eigenschappen. Gezichtsoliën kunnen helpen om de glans te herstellen, te voeden en te beschermen tegen stressfactoren.

3. Verlicht (letterlijk)

Zwaai je zware foundation en oog make-up maar vaarwel! Hoewel dramatische make-up leuk kan zijn, is het meer geschikt voor de feestdagen. De lente is een tijd om een natuurlijk ogende huid en mooie, delicate make-up looks te omarmen. Waarom verwissel jij je matte, volledig dekkende foundation en poeder niet voor een getinte moisturizer? Niet alleen zullen ze je een gezonde zomerglans geven, ze zullen ook je huid laten ademen.

4. Uit met het oude, in met het nieuwe

We controleren allemaal de levensmiddelen in onze koelkast voor een ‘houdbaarheidsdatum’. Maar wist je dat je make-up- en huidverzorgingsproducten die ook hebben? Zoek naar een pot-pictogram, dat je kan vertellen na hoeveel maanden na opening jij jouw product nog kunt gebruiken, voordat je het moet weggooien (bijvoorbeeld ‘6M’ betekent 6 maanden). Verouderde producten bevatten bacteriën die irritatie, puistjes of andere huidproblemen kunnen veroorzaken. Zorg dus voor een goede lente-reiniging!

5. Voed je huid van binnenuit

Het nemen van een natuurlijke dagelijkse aanvulling is een eenvoudige manier om van binnenuit een mooie, gezonde huid te behouden. Kies daarom voor voedingsmiddelen die zijn gevuld met omega 3 en 6, vitamine C en E plus bèta-caroteen, die de gezondheid van de huid en verjonging bevorderen van binnenuit. Net als voldoende vitamines, gezonde vetten en mineralen binnenkrijgen is elke dag veel water (of kruidenthee) drinken ook een must, omdat het helpt om afvalstoffen weg te spoelen, waardoor je sneller een heldere, stralende huid krijgt.


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag hieronder een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?