De opmerkelijke eigenschappen van Rio Rosa Mosqueta olie werden als eerste geïdentificeerd in 1983 door onderzoekers van de Faculteit Chemie en Farmacologie van de ‘University of Concepcion’ in Chili. Wetenschappers verrichten een twee jaar durende studie naar de regeneratieve eigenschappen van Rio Rosa Mosqueta olie bij brandwonden en chirurgische of traumatische littekens – evenals een aantal patiënten die leden aan vroegtijdige veroudering van de huid. Ze vonden dat de olie niet alleen hielp bij het verzachten van littekens, maar ook bij het verminderen van rimpels en bij het geven van een betere huidkleur en teint.

Na deze eerste klinische testen in een Zuid-Amerikaanse studie, is Rio Rosa Mosqueta olie het onderwerp geweest van diverse andere klinische studies. De twee meest recente studies, uitgevoerd op de dermatologische afdeling van de Universiteit van Sevilla in Spanje, leverden resultaten die onderzoekers beschouwen als “zeer bevredigend” in meer dan 90% van de gevallen. De klinische proeven zijn gedaan met patiënten met post-operatieve en post-acne littekens en deze uitstekende resultaten werden bereikt na slechts zes maanden constant gebruik.

Klinische testen, in zowel Europa als Zuid-Amerika, hebben meermalen aangetoond dat pure Rio Rosa Mosqueta rozenbottelolie werkelijk het huidverzorgingsproduct is om littekens te vervagen, rimpels te bestrijden en andere huidverouderingstekenen te verminderen. Spaanse dermatologen hebben bijvoorbeeld Rio Rosa Mosqueta olie gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten littekens – inclusief ernstige littekens ontstaan na een operatie.

Bij meer dan 90% van de proefpersonen was het resultaat ‘zeer bevredigend’ na slechts 6 maanden van continue gebruik.
Rozenbottels - Rio Rosa Mosqueta

Actieve ingrediënten

De positieve werking van Rio Rosa Mosqueta olie om huidcellen te vernieuwen is met name toe te schrijven aan het extreem hoog gehalte aan onverzadigde essentiële vetzuren – namelijk Gamma Linoleenzuur (44-50%), Alfa-linoleenzuur (30 – 35%) en oliezuur (15-20%). Ze heten “essentieel” omdat ons lichaam niet in staat is deze zelf te produceren, maar in plaats daarvan moet vertrouwen op de opname uit voeding.

Essentiële vetzuren zijn cruciale voedingsstoffen voor het behoud van een gezonde huid omdat deze worden gebruikt om prostaglandines te produceren die regenererende weefsels leveren en verjongende effecten heeft. Kan tevens dienen om ontstekingen te verminderen.

Rio Rosa Mosqueta olie biedt voordeel voor de huid die geplaagd wordt door vele kleine huidaandoeningen zoals acnelittekens en striae.

Retinol zuur

In 1988 identificeerden Dr. Bertha Pareja en Dr. Horst Kehl met succes de aanwezigheid van retinol zuur als de andere component die verantwoordelijk is voor de opmerkelijke helende eigenschappen van Rio Rosa Mosqueta olie.

Retinol zuur, een natuurlijke bron van vitamine A, is het natuurlijke alternatief die gelijkwaardig is aan farmaceutische stoffen, zoals Tretinoïne dat goed is onderzocht en al bijna 30 jaar wordt erkend. De belangrijkste resultaten zijn behaald in de behandeling van de beschadigde huid door UV-straling en door overmatige blootstelling aan zonlicht. Tretinoïne kan snelle en positieve veranderingen aan de huid bewerkstelligen, maar omdat het is een zeer sterke stof is moet het onder medisch toezicht worden gebruikt.

Rio Rosa Mosqueta olie biedt de voordelen van Tretinoïne, maar zonder de bijwerkingen, omdat retinol zuur in een natuurlijke vorm als onderdeel van een complex systeem van onverzadigde vetzuren voorkomt. Dit betekent dat de opname en afgifte wordt gecontroleerd en langzaam vrijkomt, waardoor het risico van overdosering wordt uitgesloten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?