Aloë vera hydrateert, verzacht en stimuleert celgroei. Deze plant met haar bijzondere ingrediënten, groeit onder andere in het Middellandse Zeegebied, Indonesië en Mexico. Het plantensap wordt veel gebruikt in cosmetica.

Aloë vera natuurlijk ingrediënt | Rio Rosa Mosqueta

100% Natuurlijke eigenschappen

Aloë vera is een sappige plant met lange puntige bladeren. Aloë vera gel bevat 75 nutriënten waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen en essentiële vetzuren. Daarnaast bevat het meer dan 200 actieve stoffen. De hoofdzakelijke werking van deze groene plant is ontstekingsremmend, anti-bacterieel, anti-viraal, het verzacht jeuk en herstelt. Het beschikt over uitstekende hydraterende eigenschappen en kan gebruikt worden bij het verlichten van huidproblemen zoals acne, psoriasis, droge huid, zonverbrande huid en insectenbeten.

Het bevat een substantie genaamd lignine wat doordringt tot in de diepere huidlagen waar de nutriënten zorgen voor celvernieuwing.

Aloë vera helpt actief bij het herstellen van de huid door celvernieuwing te stimuleren en de aanmaak van collageen te bevorderen.

Andere significante ingrediënten zijn onder andere salicylzuur wat ervoor zorgt dat de dode huidcellen verwijderd worden en anthrachinonen die de vorming van hyperpigmentatie waaronder ouderdomsvlekken tegengaan.

Aloë vera in onze huidverzorgingsproducten

Aloe Vera is een uitstekende therapeutische basis voor in huidverzorgingsproducten, waardoor het een sleutelingrediënt is in de Rio Rosa Mosqueta ‘Dag- & Nachtcrème, Gezichtsreiniger, en de Intensieve Nachtverzorging.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?