Arganolie wordt gemaakt van de vruchten van de Argan boom (Argania Spinosa). Deze boom komt alleen in het zuidwesten van Marokko voor en de verwerking van de noten wordt voornamelijk handmatig gedaan. Door de kostbaarheid maar ook de goede werking staat deze olie ook wel bekend als het ‘Marokkaanse goud’.

Arganolie natuurlijk ingrediënt | Rio Rosa Mosqueta

100% Natuurlijke eigenschappen

Door de vele verschillende componenten is deze olie in huidverzorgingsproducten een populair ingrediënt. Zo is het rijk aan essentiële vetzuren, bevat het veel antioxidanten en voedende vitamine E en tot slot eiwitten met een hoog moleculair gewicht. Dankzij deze componenten voedt en versoepelt de olie de huid. Daarnaast helpt het om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten. De natuurlijke barrière van je huid wordt versterkt waardoor niet teveel vocht kan verdampen. Verder ondersteunt Arganolie een evenwichtige talgproductie.

Door de lokale bevolking in Marokko wordt de Argan boom “de boom der schoonheid” genoemd.

En dat is niet voor niets. Al eeuwenlang staat Arganolie bekend om zijn huidverbeterende eigenschappen; het verbetert de huidstructuur, vermindert littekens, voorkomt huidveroudering, werkt revitaliserend, vochtregulerend en het beschermt de huid tegen uitdroging.

Arganolie verwerkt in onze huidverzorgingsproducten

Voor het merk Rio Rosa Mosqueta wordt biologische en koudgeperste Arganolie gebruikt. Dit verhoogt de kwaliteit en de werkzaamheid. De natuurlijk ingrediënt vind je in onze nieuwe Antioxidant Facial Oil.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?