Deze olie uit de Babassu palm hydrateert de huid mild zonder dat er een olie-achtige glans ontstaat. Babassu olie behoort tot de droge oliën en zouden de huidporiën niet verstoppen. Heeft voedende eigenschappen. Dat maakt deze olie uitermate geschikt voor in cosmetica.

Babassu-olie een natuurlijk ingrediënt - Rio Rosa Mosqueta

100% Natuurlijke eigenschappen

Babassu olie wordt gewonnen uit de pitten van de Babassu-palm, die in het zuiden van Brazilië groeit. Deze noten zijn de sterkste noten ter wereld. Het bevat verzadigde vetzuren die belangrijk zijn voor de huid samen met een hoge concentratie aan Laurinezuur en myristinezuur. Deze zuren hebben een smeltpunt die nauw bij onze lichaamstemperatuur ligt wat zorgt voor een koelingseffect wanneer het opgebracht wordt. De olie is daarnaast ook rijk aan vitamine E en fytosterolen, wat werkt als een ontstekingsremmer en antioxidant.

Babassu olie is een lichte olie (vergelijkbaar met kokosolie). Het voedt de huid, maar er blijft geen vettige laag achter. Deze milde olie trekt snel in.

Babassu is verzachtend voor zowel de droge als vette huid, dit maakt de olie bijzonder dat het voor beide huidtypen geschikt is.

Babassu olie verwerkt in onze huidverzorgingsproducten

Deze voedende olie zit onder andere verwerkt in de Rio Rosa Mosqueta Gezichtsreiniger, het Liftend Serum en de Body Butter. Wanneer je deze huidverzorgingsproducten gebruikt op je huid, trekt de crème in de diepere lagen van je huid om deze te verzachten en te herstellen.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?