Bamboescheuten worden niet alleen in de Oosterse keuken gebruikt. Al eeuwenlang wordt de steel van de bamboe in datzelfde verre oosten gebruikt vanwege de vele goede eigenschappen van deze plant. Steeds vaker zie je het terug in cosmetica en dan met name het poeder uit de steel. Dit staat bekend om zijn reinigende werking. En door de fijne structuur is het lief voor je huid.

Bamboe natuurlijk ingrediënt | Rio Rosa Mosqueta

100% Natuurlijke eigenschappen

Er bestaan zo’n 1.200 soorten bamboe. Bamboe is één van de snelst groeiende planten. Het poeder uit de steel van de bamboe is een natuurlijke plantaardige scrub, die de huid zachtjes reinigt en onzuiverheden wegpoetst. Bamboe bevat bovendien kiezelzuur. Kiezelzuur is onderdeel van collageen. Collageen zorgt er weer voor dat de huid stevig en elastisch blijft.

Tijdens het scrubben worden dode huidcellen en vuil verwijdert, je voelt direct resultaat: je huid voelt weer zijdezacht en gezuiverd aan.

In veel scrubs worden plastic bolletjes gebruikt, ook wel microbeads genoemd. Let er bij de aanschaf van je scrub op dat die plastic bolletjes niet op de ingrediëntenlijst staan. Ze zijn niet alleen minder goed voor je huid, ze zijn tevens niet goed voor het milieu.

Bamboe verwerkt in onze huidverzorgingsproducten

Het poeder uit de steel van de bamboe is een natuurlijke plantaardige scrub, die de huid zachtjes reinigt en onzuiverheden wegpoetst. Daarom is het een belangrijk ingrediënt in onze Rio Rosa Mosqueta GezichtsScrub.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?