[vc_row][vc_column][vc_column_text]De macadamia noot komt van oorsprong uit Australië. Heerlijk om te eten, maar ook een heilzaam ingrediënt in cosmetica. Natuurlijke olie uit macadamianoten is namelijk rijk aan essentiële vetzuren en verschillende vitamines en mineralen, zoals mangaan, koper, ijzer, magnesium en zink. De olie die gewonnen wordt uit de noten is geschikt voor de meeste huidtypes waardoor het veelvuldig wordt toegepast in huidverzorgingsproducten.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”230″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

100% Natuurlijke eigenschappen

Deze bijzondere olie is één van de oliën met een hoge hoeveelheid aan ‘de goede’ enkelvoudige, onverzadigde vetzuren. Het bevat ongeveer 60% oliezuur (omega-9), 19% palmitoleïnezuur (omega-7), 1-3% linolzuur (omega-6) en 1-2% linoleenzuur (omega-3).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De hoeveelheid palmitoleïnezuur (omega-7) in de huid neemt af naarmate we ouder worden.

Door het gebruik van macadamia olie wordt deze weer aangevuld en vertraag je huidveroudering en rimpelvorming. De olie heeft ook een hydraterend en beschermend effect, met name tegen zonlicht en ontstekingen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Macadamia olie verwerkt in onze huidverzorgingsproducten

Macadamia olie is een relatief dikke olie en voelt in eerste instantie enigszins vettig aan op de huid. Het wordt echter snel geabsorbeerd en laat daardoor geen vettig laagje achter. De olie benadert de samenstelling van onze noodzakelijke huideigen vetzuren. Daarom vind je de Macadamia olie in onze Antioxidant Facial Oil.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]