Je hebt in de natuur allerlei soorten algen. In verschillende kleuren zelfs (groen, blauw en rood). De rode alg, met een hoge dosis aminozuren, vitaminen en mineralen, staat bekend als natuurlijk UVA filter en helpt daarmee vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Rode algen natuurlijk ingrediënt - Rio Rosa Mosqueta

100% Natuurlijke eigenschappen

Rode alg is een mengeling van mirco-algen die groeien op rotsen in de zee en waar golven tegen aanslaan, verspreid over de hele wereld van IJsland tot Portugal en van Canada tot aan de Atlantische kust van Amerika. Het bevat speciale samenstellingen genaamd mycosporine – zoiets als aminozuren. Tevens helpt deze alg met zijn mooie rode kleur ook bij het beschermen van de celstructuur, vooral membraan lipiden en DNA, tegen beschadiging door UV-geïnduceerde radicalen.

Rode alg behoudt de hydratatie en heeft zuurstofrijke eigenschappen om de gestreste en vermoeide huid te revitaliseren.

Rode alg verwerkt in onze huidverzorgingsproducten

Het extract van rode alg is een sleutelingrediënt in de Rio Rosa Mosqueta ‘Dag- & Nachtcrème om de huid dagelijks te beschermen tegen UVA stralen. Dit zijn de zonnestralen die huidveroudering veroorzaken. Het biedt een bescherming van SPF 4-5, dus op zonnige dagen adviseren wij nog wel extra zonnebrandcrème te gebruiken.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?