Zelf lippenbalsem maken met natuurlijke ingrediënten

Lippenbalsem met natuurlijke ingrediënten - Rio Rosa Mosqueta

De huid van je mond is erg gevoelig, het kan nogal eens gebeuren dat je droge of zelfs gebarsten lippen hebt.
Gebruik je vaak lipgloss, lipstick of een andere verzorgingsstick van bekende merken voor je lippen?
Let dan op welke stoffen erin zitten, of maak hem eenvoudig zelf met natuurlijke ingrediënten!

 

Dan heb je vast wel gemerkt dat deze vaak maar heel even helpen, binnen no time voelen je lippen weer droog en strak aan. Geen fijn gevoel. Vaak zitten er in producten voor je lippen niet zulke fijne ingrediënten. Vorig jaar was het zelfs in het nieuws, dat van de 21 geteste lipproducten (van de bekende merken) er 15 te veel schadelijke stoffen bevatten. Met name minerale oliën, herkenbaar als Paraffinum (liquidum)/ Paraffine, Petrolatum/Petroleum, Polyethylene/Polyethyleen, zijn hierbij de boosdoener. Die de kwetsbare huid van je lippen juist nog verder uitdrogen. Minerale oliën bevatten daarnaast mogelijk de schadelijke stoffen MOAH of MOSH.

Bij Rio Rosa Mosqueta houden we niet van chemische stoffen. Ondanks dat wij (nog) geen lippenbalsem in ons assortiment hebben, betekent niet dat je deze per se in de winkel hoeft te kopen. Want wist je dat je heel eenvoudig zelf een verzorgende lippenbalsem kunt maken op basis van 100% natuurlijke ingrediënten?

Ingrediënten voor je zelfgemaakte lippenbalsem:

  • 7 ml kokosolie
  • 2 el ongeraffineerde bijenwas
  • 4 druppels Rio Rosa Mosqueta rozenbottelolie
  • Optioneel: voor wat kleur kan je een mespuntje bietenpoeder gebruiken en voor wat ‘smaak’ 2 druppels biologische etherische olie van bijvoorbeeld wilde rozen, grapefruit of mandarijn.

Bereidingswijze voor je zelfgemaakte lippenbalsem:

Snijd de bijenwas in kleine stukjes. Laat alle natuurlijke ingrediënten vervolgens smelten in pannetje (au bain marie), zonder dat het gaat koken. Roer de bijenwas, kokosolie en rozenbottelolie goed door elkaar. Voeg op het laatste moment de natuurlijke kleurstof toe (zeef deze eerst, zodat je klontjes tegengaat) en eventueel breng je de balsem op smaak met rozenolie. Nog een keer alles goed doorroeren. Vul een schoon potje met je hete zelfgemaakte lippenbalsem en laat het afkoelen.

Heb je zelf een andere favoriete huidverzorgingsproduct gemaakt? Deel je recepten met ons op Facebook!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?