Weet jij wat je dagelijks op je huid smeert?

Weet jij wat je dagelijks op je huid smeert? - Rio Rosa Mosqueta

Bij Rio Rosa Mosqueta zijn we ervan overtuigd dat je beter niet op je huid kunt smeren wat je niet kunt eten.
De natuur heeft de beste botanicals geleverd om een bijzondere taak te vervullen;
onze huid schoon, gehydrateerd en stralend te houden.
Dus waarom zou je nog iets schadelijks toevoegen?
Helaas delen veel huidverzorgings- en cosmeticabedrijven onze gevoelens niet,
ze voegen wat we ‘nasties’ noemen toe aan hun verzorgingsproducten.

 

‘Nasties’ zijn onnodige kleurstoffen, geurstoffen en andere (soms) schadelijke chemicaliën die in jouw huid kunnen worden opgenomen (het grootste orgaan van het lichaam), met ongewenste effecten tot gevolg. Wist je bijvoorbeeld dat60% van wat je op je huid smeert ook opgenomen wordt door je lichaam. Zijn dat gezonde ingrediënten dan ben je blij, voor al het andere geldt… liever niet!

Hieronder zijn enkele van de schadelijke ingrediënten voor je huid die je beter kunt vermijden. Check ze op de ingrediëntenlijst van je favoriete huidverzorgingsproduct:

Parabenen

Parabenen voorkomt de groei van bacteriën, schimmels en gisten in cosmetische producten. Het wordt gebruikt als bewaarmiddel. Hoewel dit een goede zaak lijkt, hebben ze ook oestrogeen-achtige eigenschappen die geassocieerd worden met een verhoogd risico op vervelende ziektes. Kies in plaats daarvan voor parabeen-vrije huidverzorging die natuurlijke bewaarmiddelen gebruiken. Gebruik sowieso géén huidverzorgingsproducten nadat de houdbaarheidsdatum verstreken is.

Synthetische kleuren

Deze zijn afgeleid van aardolie- of koolteerbronnen en zijn vaak huidirriterende stoffen. We geven bij onze producten de voorkeur aan dezelfde kleur als oorspronkelijk de bedoeling was!

Parfum

Geur van veel verzorgingsproducten vinden we prettig. Het is zelfs een veelvoorkomende vraag bij ons op de redactie; Waarom onze producten geen parfum bevat. Parfum en synthetische geuren worden vaak in verband gebracht met allergieën, overgevoeligheid en andere irritaties van de huid. Houdt producten in de gaten die natuurlijke ingrediënten zoals rozengeur, lavendel en kamille gebruiken voor het parfumeren van hun producten in plaats van synthetische chemicaliën. Deze zijn veel liever voor je huid!

SLS/SLES

Natriumlauryl / laureth sulfaat (SLS / SLES) wordt aangetroffen in 90% van de producten voor persoonlijke verzorging. Ze zorgen zowel voor reiniging en het helpt producten zoals een face wash, shampoo en douchegel om te laten schuimen. Het zijn echter bekende huid- en oogirriterende stoffen. Het goede nieuws is dat niet-schuimende reinigingsmiddelen, zoals onze GezichtsReiniger (met aloë vera, avocado olie en babassu olie), net zo goed werken, dus het maken van de overstap naar een natuurlijk product is nog eenvoudiger!

PEG

Ook bekend als ‘polyethyleenglycol’ wordt PEG gebruikt als emulgator om olie te kunnen mengen met ingrediënten op waterbasis in producten zoals gezichtsreinigers. Het is echter gebleken dat PEG de vochthuishouding van de huid verstoort en zelfs de veroudering versnelt (iets wat je juist niet wilt wanneer je een huidverzorgingsproduct gebruikt).

UV-beschermers

Natuurlijk is het beschermen van je huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon een must, maar veel zonnebrandmiddelen doen dit door gebruik te maken van makkelijk opneembare chemicaliën die fungeren als hormoonontregelaars. Gelukkig zijn er natuurlijke beschermers zoals rode algen die beschermen tegen dagelijkse UV-schade. Rode algen zitten in onze Dagcrème. Deze is perfect voor onder je zonnebrandcrème.

Microbeads, ofwel plastic balletjes

Tot slot, microbeads, deze zijn inmiddels zelfs verboden. Deze kleine stukjes plastic werden toegevoegd aan exfoliators, maar veroorzaakten veel problemen in ons water. Deze vervuilende bolletjes komen terecht in onze oceanen en voedselketen en worden regelmatig door het leven in de zee en vogels opgegeten. Weet je niet zeker of je scrub microbeads bevat? Als dit het geval is, bevat de ingrediëntenlijst polyethyleen, polypropyleen, polymethylmethacrylaat, PET, PTFE of PMMA. Onze Rio Rosa Mosqueta GeszichtsScrub is vrij van microbeads.

Als je ooit twijfelt als het gaat om huidverzorging ingrediënten, is ons advies om te kiezen voor merken die aangeven dat hun huidverzorging 100% natuurlijk is. En vergeet niet dat als de verpakking van een product aangeeft dat het een natuurlijk ingrediënt bevat, dat niet altijd betekent dat ‘alle’ ingrediënten natuurlijk zijn. Lees daarom altijd goed het etiket van een product.


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag hieronder een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?