Striae verminderen met een natuurlijk huidverzorgingsproduct

zwanger met striae - Rio Rosa rozenbottelolie

Veel vrouwen (maar zeker ook mannen) krijgen er vroeg of laat mee te maken: striae.
Striae ontstaat wanneer het lichaam in een korte periode een snelle groei kent.
Naar schatting krijgt 70% van alle volwassen vrouwen deze littekens van de huid.

 

Het verschijnsel wordt ook vaak aan de zwangerschap gekoppeld. Logisch, want door de snelle groei van je buik is de kans op striae nog groter. Dan ontstaan de zogeheten zwangerschapsstriemen (striae). Soms zijn ze heel dik en paars, soms zijn het dunne witte lijntjes.

Hoe ontstaat striae?

Bij striae ontstaan er kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel, doordat de omvang van het lichaam te snel groeit ten opzichte van de huid. Die scheurtjes kunnen nooit meer compleet aan elkaar groeien. De meestal wat zigzaggend lopende strepen op de buik, heupen of bovenbenen worden door de veel mensen als ontsierend ervaren. Je kunt je onzeker voelen als je in je bikini aan het zwembad ligt en dat is vervelend. Het liefst doe je er dan iets aan en ga je op zoek naar een product dat werkt.

Veel producten werken niet

Helaas heeft de een er meer last van dan de ander. Striae is niet te voorkomen. Doordat striae zo’n bekend probleem is, heb je mogelijk al verschillende crèmes geprobeerd. Het blijkt lastig om striae aan te pakken. Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk blijft. Hoe gezonder en elastischer je huid, hoe kleiner de kans dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt.

Natuurlijke rozenbottelolie bij striae en littekens

De pure rozenbottelolie van Rio Rosa is geschikt voor het hele lichaam en met name op de plekken waar littekens, striae (en rimpels) zich bevinden. De olie beschikt over huidherstellende eigenschappen (zoals essentiële vetzuren) waardoor celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Het is bovendien rijk aan antioxidanten en vitamines A, C en bèta-caroteen om de huid te herstellen en te hydrateren. Met meer dan 90% positief effect in klinische studies op littekens, is deze natuurlijke rozenbottelolie het meest effectief om de huid te herstellen, te hydrateren en te vernieuwen. Wanneer de olie gedurende 2 tot 3 minuten zacht ingemasseerd is, dringt de rozenbottelolie door tot in de diepere lagen van de opperhuid. Nog een voordeel is dat deze rozenbottelolie tevens geschikt is voor vegetariërs en veganisten!


Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?