Natuurlijke huidverzorgingsproducten zonder ‘nasties

Schaam je niet voor je huid - Rio Rosa Mosqueta

Het is een bekend probleem; je wilt graag je huid verzorgen,
maar telkens wanneer je een product koopt reageert
je huid op je nieuwe crème, serum of gezichtsolie.


Aan steeds meer huidverzorgingsproducten worden extra stofjes toegevoegd, zodat ze langer houdbaar zijn, lekker ruiken of beter schuimen. Die extra ingrediënten hebben vaak een negatief effect, ze zorgen voor allergische reacties. Het liefst wil je gewoon een product dat lief is voor je huid en waar niet allemaal gekke stoffen aan zijn toegevoegd. Kijk je naar de ingrediënten en of je daartegen kan?

Wij geloven dat de huidverzorgingsproducten van Rio Rosa Mosqueta uniek zijn. Daarom is onze rozenbottelolielijn puur, geurloos, zonder synthetische toevoegingen, precies zoals de natuur het bedoeld heeft!

De toevoegingen die belastend zijn voor het milieu

Meestal merk je het wel dat de producten niet goed bij je huid passen, maar wat is hier de oorzaak van? Dit zijn vaak de stoffen die worden toegevoegd aan de meeste producten. Zo zitten er in de meeste scrubs plastic balletjes (microbeads) om het effect extra voelbaar te maken. Helaas dragen deze plastic balletjes niets bij aan een goede huid en kunnen ze je huid zelfs kapotmaken. En dan hebben we het nog niet eens wat die plastic balletjes doen voor het milieu wanneer ze in de wasbak verdwijnen. Er zijn ook natuurlijke scrubs zonder microbeads, die vervangen dit vervelende ingrediënt door een natuurlijk ingrediënt zoals bamboe.

Geurstoffen wekken vaak een allergische reactie op

Veel huidverzorgingsproducten worden ontwikkeld met een sterk ruikend (chemisch) parfum. Iedereen houdt ervan om lekker te ruiken toch? Sterker nog, die geur wordt als marketingtruc aan een product toegevoegd. Waardoor je het product sneller gaat kopen, juist vanwege die lekkere geur. De huid van een groot deel van de mensen reageert hier allergisch op. En kan zelfs het huidverouderingsproces versnellen!

Parabenen en Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Parabenen zijn een groep conserveringsmiddelen, die worden toegevoegd aan de huidverzorgingsproducten met als doel de houdbaarheid van je dag- of nachtcrème te verlengen. Of ergens parabenen in zitten, kun je vaak wel zien in de ingrediëntenlijst van je product. Producten waar parabenen in voorkomen zijn: crèmes, lotions, body butters en shampoo’s. Deze parabenen zijn simpelweg chemicaliën waar jij je huid dan aan blootstelt. Niet gek dat veel mensen er allergisch voor zijn.

SLS is een reinigingsproduct en wordt in veel verzorgingsproducten gebruikt omdat het reinigt, lekker schuimt, en niet geheel onbelangrijk, gewoon heel goedkoop is. Je vindt het onder andere in gezichtsreinigers, zeep, face wash, tandpasta en shampoo. Het is een stofje dat snel in je huid trekt. Geen wonder dat je huid hier snel op reageert met een allergische reactie. Als je ook bedenkt dat SLS gebruikt wordt als agressieve schoonmaakmiddel om motoren te ontvetten, dan weet je zeker dat je dit niet op je huid wilt smeren!

Een natuurlijke oplossing

Heb je een gevoelige huid of heb je het idee dat je huid gevoelig is voor je (nieuwe) verzorgingsproduct? Daar hebben wij de oplossing voor! De producten van Rio Rosa Mosqueta bevatten namelijk geen van deze toevoegingen. Dit betekent dat, wanneer je een huidverzorgingsproduct van ons koopt, je weet dat het product natuurlijke / biologische stoffen bevat en daarom veel beter is voor je lichaam. Je hoeft dan niet meer bang te zijn voor allergische reacties door chemicaliën.

Ga vanaf nu je huid echt verzorgen, met producten die lief zijn voor je huid en bestel meteen de Rio Rosa Mosqueta Discovery set. Wij weten immers ook: het resultaat spreekt meer dan honderd woorden.

 


Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?