Met deze tips verminder je de wallen onder je ogen

Verzorg je huid - Rio Rosa Mosqueta

Donkere kringen, rimpels en vochtophopingen rondom de ogen;
meer bekend als wallen onder je ogen. Is de oorzaak van wallen slaapgebrek,
vermoeidheid of is het erfelijk bepaald hoe de huid onder je ogen eruit ziet?

 

Wat zijn wallen

Donkere wallen onder je ogen is vooral bij vrouwen een veelbesproken onderwerp. Het zorgt ervoor dat je een vermoeide uitstraling hebt. Terwijl dit niet altijd de oorzaak is. De huid onder je ogen is dunner, waardoor de onderliggende vloedvaten sneller zichtbaar zijn. De donkere pigmentatie is op die plek in je gezicht anders opgebouwd dan op je armen en je benen. Dit heeft invloed op de conditie van je huid. Tel daarbij de huidveroudering door de zon en roken (maakt de huid nog kwetsbaarder) bij op en je hebt een extra uitdaging. Niet meer dan logisch dat er veel onderzoek wordt gedaan om de veroudering van je huid tegen te gaan.

Erfelijkheid of niet

Wallen kunnen onder andere veroorzaakt worden door vochtophopingen of een vetophopingen zijn. In veel gevallen gaat het hierbij om erfelijke aanleg, die verergert door verkeerde voeding, te veel zon en roken. Ouderdom kan tevens de elasticiteit van je huid sterk verminderen, waardoor wallen nog sneller zichtbaar zijn.

Wanneer je een nachtje doorhaalt of een chronisch slaaptekort hebt door gebroken nachten door je pasgeboren baby bijvoorbeeld, dan kan dit zich tevens uiten door donkere kringen onder je ogen. In zo’n geval is het vaak maar tijdelijk en gebruik je onderstaande tips, grote kans dat je hier snel mee geholpen bent!

Tips om je tere huid te beschermen

  • Tip 1: Heb je alleen af en toe last van wallen, door te weinig slaap en een verkeerd eetpatroon, dan is deze massage geschikt voor je: Plaats je ringvingers van beide handen aan de binnenkant onder je ogen. Druk drie tellen en laat dan los. Werk zo de hele onderkant van je oogkas af door je vingers steeds iets te verplaatsen, tot je het kleine kuiltje aan de buitenkant van je oogkas voelt. Zo worden de afvalstoffen weer in je bloedstroom opgenomen.
  • Tip 2: Slaap je op je zij of op je buik? Door de zwaartekracht bevordert dit je wallen. Wissel meer af tijdens je slaap.
  • Tip 3: Vermijd oorzaken die je huid verouderen zoals: roken, zonnebaden, ongezond eten.
  • Tip 4: Zorg voor een goede bloedsomloop van je huid en voor voldoende hydratatie, drink voldoende water en kruidenthee. Dit helpt om je afvalstoffen beter te verwerken.
  • Tip 4: Wist je dat met een minder stevige huid eerder wallen zichtbaar zijn. Gebruik een voedende en geconcentreerde oogcrème die het natuurlijke ingrediënt ogentroost bevat. De Rio Rosa Oogcontourcrème verzacht, versterkt en polijst de tere huid rondom de ogen en vervaagt daarmee de fijne lijntjes en donkere kringen.

Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?