Reisverslag Peru

Ben je wel eens naar Zuid-Amerika op vakantie geweest? Carla won met Rio Rosa Mosqueta in België de reis van haar leven. Lees haar ervaring!

Ben je wel eens naar Zuid-Amerika op vakantie geweest, naar Peru?
Carla won met Rio Rosa Mosqueta in België de reis van haar leven. Lees haar ervaring!

 

Reis Peru (3 okt-15 okt)

Op 3 oktober kwamen we aan in Lima. Een grote, drukke stad en het verkeer is chaotisch met veel lawaai. Het weer is grauw en triest. Niet echt ons ding. Wij ontdekken echter een vegan-restaurantje waar wij lekker kunnen smullen.

De volgende dag rusten we lekker uit. Met het vliegtuig vertrekken we vandaag naar Aréquipa. Een prachtige stad en enorm gezellig. De zon schijnt volop. Het indrukwekkend landschap wordt omgeven door een aantal vulkanen. Vandaag brengen we een bezoek aan het Monasterio de Santa Catalina en nadien een museum waar de Inca cultuur uitgebreid aan bod komt.

De volgende dag is een 2daagse excursie gepland met mini-bus naar de Colca Canyon. We genieten van het prachtige landschap met op de achtergrond de vulkanen Misti en Chachani. We ontdekken vicuna’s, lama’s en alpaca’s langs de weg. In de namiddag mogen we relaxen in de thermale baden van Chivay.

Tweede dag een bezoek aan de Cruz Del condor waar we meerdere condors mogen aanschouwen. Wat een prachtige, indrukwekkende dieren!

Hoe het verder gaat…

Volgende dag reizen we per comfortabele touringcar naar de oude Inca hoofdstad Cuzco en we overnachten in de bus. Cuzco is een prachtige stad, die jaren het religieuze en spirituele centrum van het Inca-rijk is geweest. Het weer valt wat tegen want de regen druppelt gestaag uit de hemel. Met de trein rijden we vandaag naar Aquas Calientes (4u). Daar genieten we van de rust op een gezellig terrasje.

Vandaag heel vroeg opstaan om als eerste met de bus naar Machu Picchu te gaan. Een file van meer als een km wachtende voor ons. Het is een magische stad. Het mystieke karakter wordt echter overschaduwd door het toerisme. Vandaag terug naar huis van Cuzco naar Lima, van Lima naar Madrid en tenslotte van Madrid naar Brussel.

Het was een prachtige reis vol van ontdekkingen en avontuur. Het was zeker de moeite waard niettegenstaande het soms ook vermoeiend was. Dit was “One’s in a life time”! Dank jullie hartelijk dat we dit avontuur mochten beleven, dit prachtige cadeau konden ontvangen om deze speciale wereld en cultuur te ontdekken.

Carla en Sabina

Inloggen

Wachtwoord vergeten?