Dingen die je nog niet weet over je mascara

Dingen die je nog niet weet over je mascara - Rio Rosa Mosqueta

Oké dit wist je vast niet. Heel veel vrouwen gebruiken mascara om hun ogen meer te doen laten spreken.
Hoe voller hoe beter, toch? Onze redactie is ook fan. Iets waar we geen dag zonder kunnen.
Bij de vraag of en hoe vaak wij onze mascara vervangen is ons antwoord; “Ehm zodra hij op is”.
Dit betekent in ons geval dat we er ongeveer een half jaar met doen, voordat hij op is.

Weet jij wat je smeert op je wimpers?

Wat blijkt; Mascara is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je wimpers. Het kwastje van de mascara komt dagelijks in contact met stofjes, bacteriën en ander microben. Die stop je elke keer terug in de houder van de mascara. Om hem vervolgens de volgende keer weer op je wimpers te doen. Ondanks dat er bewaarmiddelen aan toegevoegd worden om je favoriete mascara te beschermen tegen schimmels en bacteriën.

En wat dacht je van die momenten dat je geen zin hebt om je make-up er af te halen? Je oude mascara blijft zitten, waar je misschien de volgende dag weer een nieuwe laag opdoet. Uit onderzoek blijkt het zelfs voor te komen dat vrouwen hun mascara wel drie dagen laten zitten!

Tips bij het gebruik van je mascara

Elke mascara heeft een houdbaarheidsdatum van ongeveer 3 maanden.

  1. Bewaar je de mascara in de koelkast dan verleng je de houdbaarheid met een paar weken. Want die microben krijgen in de koude koelkast veel minder kans om te groeien.
  2. Haal elke avond de make-up van je gezicht en zeker de mascara van je wimpers. Want de restjes mascara wil je ook niet achterlaten op de tere huid onder je ogen. Dit kun je doen met een milde cleanser zonder parfum.
  3. Vind je het lastig om bijvoorbeeld je waterproof mascara er goed af te krijgen. Gebruik dan een paar druppels rozenbottelolie op een wattenschijfje. Verzorg je meteen de haartjes van je wimpers. Of maak zelf je oogmake-up remover met natuurlijke ingrediënten die lief zijn voor je huid.
  4. Wil je testen met een nieuw merk? Laat jezelf nooit verleiden om in de winkel een tester te gebruiken. Je wilt niet weten wat daar allemaal in is gaan zitten!

Mocht je dit een interessant artikel vinden? Vergeet dan niet om hem te delen via social media!


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag daar een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?