Een hydratatieboost voor je vochtarme zomerhuid

hydratieboost voor je zomerhuid - Rio Rosa Mosqueta

Naast bescherming tegen de zon heeft je huid in de zomer nog iets anders nodig: hydratatie!
Zowel van binnen als van buiten is hydratatie erg belangrijk.
Heb je wel eens een trekkerig en onprettig gevoel van de huid ervaren nadat je langdurig in de zon bent geweest?
Dit is een teken van een vochtarme huid.

 


Tijdens de zomer kunnen transpireren, zonnestraling en de airco vocht onttrekken aan de huid. Om je huid in shape te houden is het belangrijk om je gezicht te reinigen met lauwwarm water. Warm en heet water is niet fijn voor je huid, hierdoor kan het juist nog verder uitdrogen. Reinig je gezicht met zachte reinigingsproducten, die de natuurlijke oliën van de huid in balans houden en de huid intensief hydrateren.

Voedende oliemasker

Wil jij je vochtarme huid graag goed behandelen, maar heb je weinig tot geen tijd voor een uitgebreide gezichtsbehandeling? Dan is een masker ideaal om de huid te voorzien van een hydratatie-shot! Binnen enkele minuten geven deze maskers een verfrissend effect. Masseer een paar extra pure rozenbottelolie druppels voor het slapen gaan op je schone zongebruinde huid. Deze olie is rijk aan antioxidanten en vitamines A, C en bèta-caroteen die je helpen om je huid te herstellen en te hydrateren. Ideaal voor na een dagje strand.

Oogverzorging

De tere huid rondom de ogen kan soms erg droog aanvoelen. Een hydraterende oogcrème kan je ogen dan kalmering en verkoeling bieden. Verkoelende bestanddelen (zoals hyaluronzuur en ogentroost) zorgen ervoor dat de bloedvaten samentrekken en de gezwollen oogcontouren gereduceerd worden. De hydratatie en verkoeling zorgen in een korte tijd voor een frisse oogopslag!

Verzorg je hele lichaam

Niet alleen je gezicht kan door de zon trekkerig aanvoelen. Ook de huid van je armen, benen, buik en rug verdienen extra aandacht wanneer je net van het strand komt. Zeker wanneer je in het chloorwater of zeewater bent geweest kan dit voor een droge huid zorgen. En wat dacht je van het scheren van je benen? Verzorg je hele lichaam daarom met een rijke Body Butter (met onder andere: aloë vera, sacha inci en macadamia olie) die voedt en de huid diep hydrateert, waardoor je huid weer super zacht aanvoelt.

Verzorging van binnenuit

Drink minstens 2 liter vocht per dag, dat hoeft niet per se alleen maar water te zijn. Maak zelf je ice thee met groene of witte thee als basis. In witte en groene thee zitten antioxidanten die je huid van binnenuit beschermen. Het is daarnaast verleidelijk om lekker laat naar bed te gaan, omdat je zo lang mogelijk van het mooie weer wilt genieten. Een van de belangrijkste tips voor een gezonde huid is voldoende nachtrust. Zodat ‘s nachts je huid goed kan herstellen. Een keertje langer genieten van het mooie weer is niet erg, maar probeer gemiddeld acht uur slaap te krijgen. Je huid zal je dankbaar zijn.


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag hieronder een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?