Effecten van zonvakantie op je huid & haar

Effecten van zonvakantie op je huid & haar - Rio Rosa Mosqueta

We zijn allemaal op zoek naar die gebronsde huid, waardoor jij je die zomerse glow voelt.
We weten echter ook dat het te veel blootstellen van je huid aan de zon niet verstandig is door de schadelijke UV-stralen.
Je huid kan niet alleen verbranden (door UVB-straling), door die extra zonuren veroudert je
huid tevens sneller (UVA-stralen) en wat dacht je van het uitdrogen ervan.

 


Hoe krijg je dan wel die gezonde glow, maar niet de vervelende effecten van te lang in de zon? Gebruik onderstaande tips!

Tip 1: Voedende oliemasker

Wil jij je vochtarme huid graag goed behandelen, maar heb je weinig tot geen tijd voor een uitgebreide gezichtsbehandeling? Dan is een masker ideaal om de huid te voorzien van een hydratatie-shot! Binnen enkele minuten geven deze maskers een verfrissend effect. Masseer een paar extra pure rozenbottelolie druppels voor het slapen gaan op je schone zongebruinde huid. Deze olie is rijk aan antioxidanten en vitamines A, C en bèta-caroteen die je helpen om je huid te herstellen en te hydrateren. Ideaal voor na een dagje strand. En vergeet de droge puntjes van je haar niet!

Tip 2: Oogverzorging

De tere huid rondom de ogen kan soms erg droog aanvoelen. Een hydraterende oogcrème kan je ogen dan kalmering en verkoeling bieden. Verkoelende bestanddelen (zoals hyaluronzuur en ogentroost) zorgen ervoor dat de bloedvaten samentrekken en de gezwollen oogcontouren gereduceerd worden. De hydratatie en verkoeling zorgen in een korte tijd voor een frisse oogopslag!

Tip 3: Intensieve nachtverzorging

Wist je dat je huid ’s nachts sneller herstelt dan overdag? Juist daarom kan je het beste ’s avonds je gezicht insmeren met een vollere crème, zoals onze Intensieve Nachtcrème. De crème is verrijkt met natuurlijke plantaardige oliën gecombineerd met hyaluronzuur voor extra hydratatie en versteviging van de huid. Daarnaast zorgen de huidvernieuwende eigenschappen van aloë vera ervoor dat je huid soepel en zacht blijft. Het geeft je huid dus net dat extraatje waar het om vraagt.

Tip 4: Verzorg je hele lichaam

Niet alleen je gezicht kan door de zon trekkerig aanvoelen. Ook de huid van je armen, benen, buik en rug verdienen extra aandacht wanneer je net van het strand komt. Zeker wanneer je in het chloorwater of zeewater bent geweest kan dit voor een droge huid zorgen. En wat dacht je van het scheren van je benen? Verzorg je hele lichaam daarom met een rijke Body Butter (met onder andere: aloë vera, sacha inci en macadamia olie) die voedt en de huid diep hydrateert, waardoor je huid weer super zacht aanvoelt.

Tip 5: Verzorging van binnenuit

Drink minstens 2 liter vocht per dag, dat hoeft niet per se alleen maar water te zijn. Maak zelf je ice thee met groene of witte thee als basis. In witte en groene thee zitten antioxidanten die je huid van binnenuit beschermen. Het is daarnaast verleidelijk om lekker laat naar bed te gaan, omdat je zo lang mogelijk van het mooie weer wilt genieten. Een van de belangrijkste tips voor een gezonde huid is voldoende nachtrust. Zodat ‘s nachts je huid goed kan herstellen. Een keertje langer genieten van het mooie weer is niet erg, maar probeer gemiddeld acht uur slaap te krijgen. Je huid zal je dankbaar zijn.


Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?