Kan je rimpels voorkomen of alleen verminderen?

Rimpels krijgen we uiteindelijk allemaal. Wat kan je zelf doen om rimpels en huidveroudering tegen te gaan en te verminderen?

Je wilt het misschien niet horen, maar het krijgen van rimpels is een natuurlijk proces en krijgen we uiteindelijk allemaal.
Hoeveel rimpels een ieder krijgt is per persoon verschillend.
De belangrijkste factor die bepaalt hoeveel rimpels je krijgt is erfelijkheid.
Hoe meer rimpels je voorouders hebben, hoe groter de kans is dat jij ze ook krijgt.
Rimpels kun je dus helaas niet voorkomen, maar je kunt ze gelukkig wel verminderen.

 

Hoe ontstaan rimpels

Elke maand wordt de bovenste laag van je huid vernieuwd (dit geldt voor de gemiddelde volwassene). Wanneer we ouder worden, vertraagt dit proces van het vernieuwen van je huid naar ongeveer 50 à 60 dagen. Daarnaast wordt als gevolg van het huidverouderingsproces je huid ook nog eens minder doorbloed. Je huid krijgt hierdoor minder zuurstof binnen en kan minder goed afvalstoffen kwijt. Daarbij is je huid minder goed in staat om vocht vast te houden en verliest het de elasticiteit. En door het verouderingsproces wordt de opbouw van collageen minder.

Dit alles heeft als gevolg dat de ouder wordende huid meer rimpels (de lachrimpels voor het gemak niet meegerekend) gaat vertonen. Rimpels zijn het eerste zichtbaar als fijne lijntjes rondom je ogen, maar uiteindelijk ook in de rest van je gezicht, je hals, je decolleté en op je handen.

Hoe kan je rimpels verminderen?

Wat kan je zelf doen om rimpels en huidveroudering tegen te gaan, dan wel te verminderen. Dat is niet alleen de buitenkant die je moet aanpakken, schoonheid komt nu eenmaal van binnen en van buiten. Hierbij een aantal tips;

  1. Zorg ervoor dat je vochthuishouding in balans is; Drink voldoende water, maar ook groene en witte thee zijn een aanrader. Deze thee bevatten veel antioxidanten die de schadelijke effecten van buitenaf tegen gaan. Witte en groene thee extract houdt bepaalde enzymen tegen die collageen en elastine kapot maken. Voor uitwendig gebruik vind je witte thee ook in onze Dag- & Nachtcrème en Liftend Serum. Dit serum bevat ook hyaluronzuur dat vochtverlies van de huid voorkomt en de huidbarrière versterkt.
  2. Voorkom directe blootstelling aan de zon; UV-stralen zijn schadelijk voor de huid, zij versnellen het verouderingsproces. Ga niet tijdens de piekuren in de zon en gebruik altijd een SPF die past bij je huid. Vul dit aan door het hele jaar door een dagcrème met een UV filter (met onder andere rode algen) te gebruiken.
  3. Neem voldoende rust; Hoe lang is het geleden dat jij minimaal 8 uur slaap kreeg? Vraag het maar aan de gemiddelde topmodel, zij zorgen altijd voor voldoende nachtrust. Hoe langer je wakker bent, hoe meer je lichaam cortisol (hormoon dat zorgt ervoor dat je alert blijft) aanmaakt. Nadeel van cortisol is onder andere dat je gezonde huidcellen sneller afbreken. Minder slaap betekent helaas meer wallen onder je ogen. Je huid en je lichaam krijgen nu eenmaal minder tijd om te herstellen.
  4. Gebruik de juiste verzorgingsproducten, die lief zijn voor je huid en je huid beschermen; Met een milde scrub die natuurlijke ingrediënten bevat, verwijder je dode huidcellen, vuil en restjes make-up van je gezicht. Doe dit 1x per week en je huid krijgt hier echt een opkikker van. Trakteer je huid op een luxe gezichtsolie die bomvol antioxidanten, beauty vitamines en essentiële vetzuren zit. Onze Rio Rosa Mosqueta Antioxidant Facial Oil bevat een uniek anti-pollution complex dat de vochtbarrière van de huid versterkt en de weerstand van je huid verbetert. Zo ben je op een natuurlijke manier beschermd tegen de schadelijke effecten van buitenaf.

 


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag hieronder een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?