Waarom vervelt onze huid na de vakantie

Verwennen je huid met een body butter om je zomerse glow langer vast te houden en de opgelopen zonschade te herstellen.

Heb je tijdens de zomervakantie heerlijk genoten van die extra zonuren?
Misschien ben je zelfs wel lekker bruin geworden of een beetje verbrand.
Dan wordt het tijd om je huid eens extra te verwennen,
om je zomerse glow langer vast te houden en de opgelopen schade te herstellen.

 


Wanneer je huid tijdens de zomermaanden blootgesteld is aan de zon, maakt je huid de nodige veranderingen door. Is je huid verbrand geweest, dan zal je lichaam extra haar best doen om de opgelopen schade te herstellen. Je huid (grootste orgaan van het menselijk lichaam) bestaat uit drie verschillende huidlagen: het epidermis (opperhuid), het dermis (lederhuid) en het hypodermis (het onderhuids bindweefsel). De buitenste laag, de opperhuid, vernieuwt zichzelf continu. Daar hoef je niets voor te doen en regelt je lichaam helemaal zelf. Het duurt ongeveer een maand voordat je opperhuid vernieuwd is. Het bovenste laagje van je opperhuid, de hoornlaag, bestaat uit dode huidcellen. Ook dit proces van vernieuwen en loslaten gebeurt vanzelf. Eigenlijk vervel je dus continu.

Het vervellen van je huid door de zon

UVB stralen zorgen voor de verbranding en beschadiging van de opperhuid, dit is veelal oppervlakkig. UVA straling dringt diep door in de huid, waardoor er schade ontstaat aan de cellen en de vezels van de huid. Door diezelfde schade van de zon zal de celdeling en de huidveroudering versnelt worden. Je lichaam wilt immers zo snel mogelijk herstellen en van de kapotte huidcellen afkomen. Je huid reageert hierdoor door te gaan vervellen. Omdat je tijdens de vakantie over het algemeen meer in de zon zit, zal dit sneller gebeuren na je vakantie of misschien al tijdens je vakantie. Daarom is het verstandig om de zonuren te beperken, je goed in te smeren met een zonnebrandproduct en jezelf voldoende te hydrateren. Merk je dat je huid vervelt of dat je huid droger wordt na je vakantie? Dan kun jij je huid op een natuurlijke manier nog extra ondersteunen.

Eerst mild scrubben

Om de dode huidcellen te verwijderen is het raadzaam om je huid te scrubben met een scrub (max 1x per week). Heb je een gevoelige of droge huid? Gebruik dan een milde scrub. Wil je echt goed bezig zijn, scrub je huid dan met een scrub zonder microbeads (plastic balletjes die slecht zijn voor je huid/milieu) en een scrub die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat. Ingrediënten zoals avocado (helpt vochtbalans te herstellen), shea boter en kamille (bevat ontstekingsremmende eigenschappen). En zonder chemische toevoegingen die je aangedane huid nog verder kunnen uitdrogen. Wees juist lief voor je huid.

Extra verzorging met een voedende crème

Nadat je huid gereinigd is door bijvoorbeeld een scrub is het tijd om je huid te repareren en te voeden. Heb je wel eens gehoord van een body butter? Deze is vetter dan een gewone body lotion, ideaal wanneer je lichaam wel wat extra verzorging kan gebruiken. Onze rijke en romige Rio Rosa Mosqueta Body Butter voedt en hydrateert de huid diep. Het beschermt bovendien tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De boterachtige crème geeft een weldadig en rijk gevoel, zonder dat het plakkerig aanvoelt. Onze Body Butter trekt snel in en bevat 100% natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera dat de huid herstelt en de celgroei stimuleert. En shea boter dat beschermt tegen uitdrogen. Maar ook voedzame oliën zoals kokosnotenolie, zonnebloempit olie en rozenbottelolie. Doordat je extra goed voor je huid zorgt, zal je langer kunnen genieten van je zomerse glow!

 


Benieuwd geworden naar onze producten?

Ken je onze natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten nog niet, maar zou je dit wel graag willen proberen? Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en vegan. Like dan onze Facebookpagina en vraag hieronder een gratis sample aan van één van onze producten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?