Huidveroudering door UVA-stralen van de zon

Huidveroudering door de zon - Rio Rosa Mosqueta

In de zomer is het heerlijk om lekker te ontspannen in de zon.
Om dat ‘gezonde’ kleurtje te krijgen. Je smeert je vast wel in met een zonnebrandcrème
en zodra je uit de zon komt verzorg jij je huid nog eens extra,
zodat jij je optimaal inzet tegen huidveroudering door de zon. Toch?

 


In Nederland schijnt niet altijd de zon, dus zodra de eerste zonnestralen zich laten zien vind je ons buiten op een terras, pakken we een dagje strand mee of andere plek waar je kunt genieten van die warmte op je huid. Misschien smeer jij je in het begin zelfs nog trouw om de twee uur in met een beschermende zonnebrandcrème. Je start met een factor dertig, maar wanneer je huid eenmaal gewend is aan de zon en je voor je gevoel niet meer verbrand zal je minder snel smeren. En wat doe je zodra je uit de zon komt?

UV-stralen op je huid

UV-stralen worden gemeten in UVA, B en C (UVC komt in Nederland nauwelijks voor, omdat deze door de ozonlaag tegen wordt gehouden). UVB is de straling die verantwoordelijk is voor verbranding van de zon op je huid. En ook dus voor het bruin worden van je huid. Die UVA straling zorgt juist voor veroudering van je huid. Veel zonnebrandproducten bevatten wel een UVB filter, alleen niet altijd ook een UVA filter. Heb je geen goede bescherming tegen UVA stralen, dan zal je huid veel sneller oud worden. Die UVA is bovendien het hele jaar aanwezig, dus niet alleen in de zomerperiode, ook in de herfst en de winter. In tegenstelling tot UVB dringt deze straling diep door in de huid waardoor vrije radicalen een kans krijgen. Deze oxidatie brengt schade toe aan de cellen en de vezels van de huid.

Naast een goede zonnebrandproduct, uit de zon blijven tussen 12-15 uur, en je lichaam voldoende hydrateren zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om huidveroudering door de zon tegen te gaan:

Dagcrème met (natuurlijke) SPF

Juist die combinatie van het hele jaar door aanwezig zijn en het dieper doordringen in je huid van de UVA stralen, maakt dat jij je huid hiertegen beter kunt beschermen. Gebruik daarom elke dag (onder je foundation) altijd een dagcrème met een (natuurlijke) SPF zoals rode alg. De rode alg, met een hoge dosis aminozuren, vitaminen en mineralen, staat bekend als natuurlijk UVA filter en helpt daarmee vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Antioxidanten

Van antioxidanten is het bewezen dat zij een gunstig effect hebben op je huid. De oxidatie (vrije radicalen) die is ontstaan door onder andere de invloed van de UV stralen zullen worden tegengegaan met deze antioxidanten. Je vindt het onder andere in voeding: blauwe bessen, rode paprika en broccoli bevatten allemaal een hoge dosis antioxidanten. Uitwendig kun je een pure en biologische rozenbottelolie gebruiken. Rozenbottels zijn namelijk ook nog eens rijk aan essentiële vetzuren en vitamines (A en C) om de huid te herstellen en te hydrateren. Gebruik vooral in de zomerperiode daarom na een dagje in de zon de Rio Rosa Mosqueta Rozenbottelolie voor je gezicht. Deze olie is tevens geschikt voor een droge en gevoelige huid, vegan en is parfumvrij.

 


Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?