Tips voor een soepele en verzorgde winterhuid

Rio Rosa Mosqueta Dag & Nachtcrème

Een droge huid is een veelvoorkomend probleem in de winter.
Door de lage temperaturen, lage luchtvochtigheid, maar ook door de droge verwarmde
ruimtes binnen heeft je huid het zwaar.
In de winter heeft je huid daarom extra aandacht nodig. Help je huid met deze 3 tips.

 

Tip 1: Reinig

Wist je dat een vochtinbrengende dagcrème meer effect heeft wanneer jij jouw huid op de juiste manier gereinigd hebt. Gebruik daarom een gezichtsreiniger die niet alleen reinigt, maar ook lief is voor je huid. Met voedende biologische ingrediënten zoals avocadoaloë vera en babassu-olie. Zorg daarnaast dat jij je gezicht een keer in de week scrubt met een zachte natuurlijke gezichtsscrub (zonder plastic bolletjes/micro beads). Zodat het ophopen van dode huidcellen geen kans krijgt.

Let op, het klinkt verleidelijk om lekker lang onder een warme douche te staan in de wintermaanden. Maar juist een warme/hete douche kan er voor zorgen dat je huid juist extra uitdroogt. Door heet te douchen verliest je huid de natuurlijke huidoliën. Die oliën wil je zo lang mogelijk behouden in plaats van verliezen.

Tip 2: Verzorg

Verzorg je huid in de winter niet alleen aan de buitenkant met een intensieve nachtcrème (met o.a. kokosnoot, kamille, aloë vera en hyaluronzuur die het vochtgehalte in je huid vasthouden en herstellen), je huid verzorg je ook van binnenuit.

Je bent misschien gewend om in de zomer veel te drinken. Stop hier niet mee in de winter. Want in de winter is het een net zo belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Drink minimaal 6-8 glazen lauwwarm water of kruidenthee. Vooral witte en groente thee zijn een aanwinst voor je droge huid omdat ze antioxidanten bevatten die helpen je huid te herstellen.

Tip 3: Bescherm

Kom je net onder de douche vandaan, dan schreeuwt je huid praktisch om extra verzorging van een Body Butter met verzachtende en verzorgende biologische ingrediënten zoals aloë vera, babassu-olie, kokosolie en een frisse geur van grapefruit. Zorg dat je huid nog een beetje vochtig is en smeer je lichaam vervolgens in met deze romige Body Butter. Zo trekt de crème sneller in.

Of gebruik een huidolie op natuurlijke basis om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De Rio Rosa rozenbottelolie  staat bekend om haar huidherstellende eigenschappen en is rijk aan antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamines om de huid te herstellen, te hydrateren en te beschermen. De rozenbottelolie is de basis van al onze huidverzorgingsproducten.


Benieuwd geworden naar onze biologische huidverzorgingsproducten?

Ken je onze natuurlijke huidverzorgingsproducten nog niet? Ze zijn geschikt voor de gevoelige en droge huid, bevatten uitsluitend biologische ingrediënten, geen parfum, SLS en parabenen en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?