Bescherm je huid natuurlijk tegen de schadelijke elementen

Luchtvervuiling een steeds groter probleem

Volgens de Wereldgezondheidsraad is luchtvervuiling “de grootste ecologische dreiging voor de volksgezondheid ter wereld." Naast gezondheidsproblemen is het zeker geen pretje voor de huid. Vervuiling komt als eerste het lichaam binnen door de huid. Vervuiling in de breedste zin van het woord veroorzaakt vroegtijdige veroudering, doffe huid, ontstekingen, irritaties, collageenafbraak, veranderende talgproductie, pigmentvorming en toegenomen gevoeligheid. Maar liefst 80-90% van zichtbare veroudering wordt veroorzaakt door vrije radicalen (zonlicht, vervuiling, roken), enzymen en versuikering¹.

Het is niet voor niets dat de nr. 1 huidverzorging trend in 2017 anti-pollution skin care is². Overgewaaid uit Azië en de grote steden van Amerika. Belangrijkste wapen in anti-pollution skin care zijn antioxidanten om zo vrije radicalen tegen te gaan die schade veroorzaken. Daarnaast voedende en hydraterende werkstoffen die de vochtbarrière van de huid versterken en zo de weerstand tegen pollution versterken.

¹ Bron: SkinLove 2. Bron: Dr. Jetske Ultee

Het stadsleven kan grote invloed hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je huid. De effecten van het milieu en een hectische levensstijl kunnen leiden tot roodheid, uitdroging, vroegtijdige veroudering, een vermoeide uitstraling en doffe teint. Rio Rosa Mosqueta biedt juist een natuurlijke oplossing voor dit groter wordende probleem.

Cityshield-anti-pollution-complex

Antioxidant Facial Oil met anti-pollution complex

Dit anti-pollution complex is een speciaal geformuleerd complex. Het bestaat uit drie rijke oliën met elk unieke kwaliteiten om de schadelijke effecten van het stadsleven tegen te gaan. Een hydraterend en verzachtend bestanddeel uit kokosolie zorgt daarnaast voor de lichte textuur van de olie en geeft je huid een elegant zacht gevoel.

  • SACHA INCHI OLIE; Rijk aan antioxidanten zoals vitamine C en E en carotenoïden die de huid beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve schade.
  • ROZENBOTTELOLIE; Een bewezen, natuurlijke moisturizer om littekens te vervagen, striae te verminderen en tekenen van veroudering tegen te gaan.
  • CRANBERRY OLIE; Super-absorberende, hydraterende, antioxidant-rijke olie die de huid beschermt tegen luchtvervuiling en schadelijke effecten van het weer.

Onze Rio Rosa Mosqueta anti-pollution gezichtsolie heeft een lichte textuur, waardoor het snel intrekt en heeft een heerlijke, natuurlijke geur door de essentiële oliën lavendel en rozengeranium. Tevens bevat het Argan olie, bekend als het ´Marokkaanse goud´ dankzij de huidverjongende eigenschappen, en druivenpit olie om de huid te voeden en zacht en soepel te maken. Vitamine A is toegevoegd vanwege de anti-aging eigenschappen.


Andere interessante blogs
diy-Lippenbalsem-Grapefruit-RioRosaMosqueta
Gezichtsmaskers & Scrubs
diy-Lichaamsolie-Lavendel-RioRosaMosqueta
Gezichtsmaskers & Scrubs
zelf-oogmake-up-remover-maken-RioRosaMosqueta
Gezichtsmaskers & Scrubs